tisdag, mars 03, 2009

Denna dagen, ett liv.

I dag ramlade jag in i mitt nya projekt. Massor massor av utmaningar och massor massor att lära sig och massor massor att inse och emaila om och kommunicera och förstå.

Första projektresan blir i slutet av mars verkar det som. Jag återvänder till Ghana.

8 kommentarer:

Konsultpappan sa...

aj.... Ghana. Stackarn.
Det är ju några timmar dit, liksom.

Själv är jag så jäkla nöjd med att ha landat ett halvårsgig med resande till Düsseldorf. ;-) Nära hem.

Ninde sa...

Ghana. Jo en viss resa. Men ska bli intressant att höra om..:)

Miasworld sa...

K-d: hm, jo. Fast om flygen passar bra ihop är det inte så fasligt mycket längre än till Moldovien med dålig anslutning. Och jag är ju ganska ny i det här vet du...tycker det ska bli kul at se något nytt och kanske lite mer spännande än...tja, än Düsseldorf :)

Ninde: det ska bli intressant att åka dit igen. Sist såg jag ingenting annat än bankkontor, huvudkontoret samt mitt hotell. Och en jädrans massa trafikstockningar som vi satt fast i. Får se om Accra är bättre den här gången...

Miss Baglady sa...

Herregud vad spännande. Jag är såå nyfiken på att veta vad du jobbar med.

Kommer vi någonsin få veta?:)

Miasworld sa...

Miss B: jag tror kanske det finns någon längre utläggning om det långt bak i din blogg när vi pratade om Kiva. Så hemligt är det inte egentligen, jag är nog bara inte van vid att det är fler än min mamma som läser här
(även om hon antagligen är den enda som skriver ut alla inlägg på papper och samlar i en pärm, haha)

Jag jobbar som mikrofinanskonsult. Jobbar med banker och andra typer av institutioner som ger ut mikrolån i utvecklingsländer. Försöker göra saker lite bättre. Lyckas stundtals. Thats it in short.

Konsultpappan sa...

Coolt!
Jag vet inte om du gillar eller sågar Kiva, men jag har låtit mitt lilla företag göra ett femtiotal små lån där, mest för att testa och kunna använda som exempel i förändringsarbeten där ledningsgrupper behöver få med sig personalen i CSR-projekt.

Och låt oss nu inte hacka på Düsseldorf. Jag ser skitmycket fram emot att slippa flyga till Afrika eller Asien eller Mellanöstern för att få fakturera för mina märkligt överprisade tjänster. ;-)

Miasworld sa...

K-pappan: jag har lite tudelade känslor på olika plan för Kiva. Många positiva, andra som får mig lite...hm....tror inte hela utläggningen får plats i den här rutan dock :) En sak som kanske ofta glöms är att titta på vad sluträntan blir för kunden. Vad som är skäligt beror på region, vilken service som erbjuds etc, så det går inte riktigt att säga vad som är bra världen över (det är ju stor skillnad på att ge ut ett lån i Serbien eller Kongo tex), men jag har sett ett par exempel när jag tycker att räntan är lite väl hög i förhållande till regionen... såna saker. Men samtidigt är det ett väldigt bra sätt att återfinansiera sig för mindre mikrofinansinstitutioner som kanske inte har tillgång till de stora finansiärerna. Och ett vettigt sätt för folk att engagera sig eller sitt företag. Så jag tror absolut att det har en positiv effekt.

Samtidigt kan jag känna att hela det här med kort och presenation blir lite...hm... "klappa på huvudet"- mentalitet. Skulle du tycka det var ok att bli fotad och bli upplagd på nätet med en berättelse om dig och din familj för att få ett lån, där folk kan bedöma om det du gör för att försörja din familj är viktigt nog för att finansiera? Jo, jag vet, det är olika världar etc, men det är nog ett av mina frågetecken. Kan dock inte säga att jag har ett bra svar ännu.... jag funderar vidare.

Och ge mig ett par år till och två barn hemma, så kommer jag nog också tycka Düsseldorf är hett :)

Miasworld sa...

Oj, det var hemskt vad det där blev negativt, kanske lite mer än tänkt :)