fredag, maj 09, 2008

Jag ser inte fram emot passkontrollen i USA. På något sätt tror jag inte att mina tre visum till Sudan kommer vara särskilt populära.

2 kommentarer:

Konsultpappan sa...

Av just det skälet skaffade jag ett extrapass. Det kostar bara ett par hundra extra, och gäller lika länge och ser exakt likadant ut som originalet (bara en siffra skiljer, och det är den sista i passnumret).

Sen samlar jag alla stämplar som USA är så fruktansvärt rädda för i det ena: Kina, Vietnam - well hela asien nu när jag tänker efter, små söta länder i Afrika och små söta länder i mellanöstern, och allt jox med alla små söta länder i forna Sovjetunionen.

Sen har jag det där andra passet. Det använder jag till alla länder som INTE tillhör den allt snabbare växande skaran av Axis of Evil-länder.

Det är väl egentligen bara England och USA som återstår i dagsläget.

Och England hänger nog jäkligt på gärdsgården, om Bush själv får välja.

Så det är verkligen mitt enkla råd. Skaffa ett extra pass till USA, så blir de inte så rädda. Det är värt 250 spänn vart femte år för att låta dem andas ut och tänka att du är ofarlig. ;)

Miasworld sa...

Helt klart att fundera över! Nästa gång kanske tullkillen tittar på VILKA länder jag har varit i och då blir det jobbigare...

För övrigt har vi jobbat en vecka på att lyckas få ett visa till en australiensisk kille som ska jobba i Moldavien för oss. Tydligen har Moldavien satt Australien på listan över farliga länder, vi snackar originalinbjudningar stämplade av moldaviska myndigheter i Chisinau, ansökan om visa MÅSTE ske på ett moldaviskt konsulat (det finns inte så många. Det hjälper inte heller att killen i fråga bor i Kameroun. Ganska långt till nästa moldaviska konsulat där) Suck. Nu testar vi rövarvarianten och ser om det går att tjata in honom vid gränsen....