måndag, oktober 26, 2009

På väg hem från Stockholm. Träffa vänner och släkt och hålla föredrag.

Det var inte så många som var nyfikna på att lyssna på föredrag om Microfinance and Agriculture, en hel del av det gamla gardet och en och annan som var kul att äntligen träffa och en och annan som var intressant att träffa. Och kul att träffa folk. Allt som innefattar träffa folk är roligt efter en månad av att jobba hemma. Hur gör man om man alltid bara jobbar hemifrån?

4 kommentarer:

Miss Baglady sa...

Men men, var höll du hus? Var det öppet för allmänhet?

Kan inte du adda mig på facebook eller nåt annat där du kan kommunicera sånna där aktiviteter`:) Eller nåt annat ställe där ni som har VÄRLDENS COOLASTE JOBB hänger..

Miasworld sa...

Jo, men inte finns du på FB som Miss B? Vad heter du egentligen?? :)

Så där lite halvöppet skulle jag tro - var för svenska mikrofinansnätverket, så jag tror bara nätverket blev inbjudna. Vi är inte så många och sisådär lagom aktiva med ett par träffar om året när vi snackar om något. Signa upp dig på yahoo-gruppen bara: mfnetworksweden-owner@yahoogroups.com, så får du all info som behövs och kanske lite annat då och då (förvänta dig inga stormfloder av mail, haha). Och så kan du läsa ikapp på grupphemsidan när min fantastiska presentation kommer upp där :)

Vill du har STORMFLODER av mail finns det ju internationella diskussionsforum där det stundtals går hett till. Men sisådär 10 mail om dan om mf kanske inte riktigt är vad du letar efter?!

Vi hänger mycket här också: www.microfinancegateway.org :)

Miss Baglady sa...

Hihi, jag heter Maria Andersson men där lär du hitta några stycken...

prova söka på min email..

Vet du om det är svårt att få de jobb som utannonseras på den sidan du rekommenderade? Måste man ha massor av förkunskap?

Vet att vi pratade om det här på bloggen förut också.. det är ju så intressant.

*hänger på sidan du rekommenderade och spanar *

Miasworld sa...

Ok :)

Njo, lite erfarenhet bör man nog ha på de tjänsterna som finns där, men fördelen kan ju vara att hitta företag som verkar interessanta och kanske söka andra tjänster eller skicka en intresseanmälan? Finns en hel del som tar in och lär upp på jobbet också. Sen får du ju fundera på vad du vill, jobba direkt i en mikrofinansinstitution någonstans eller kanske hellre på policynivå eller typ konsultfirma - eller kanske en investerare? finns ganska breda jobbmöjligheter...