söndag, september 28, 2008

Två idioter

Det finns tillfällen när det är ok att få totalt hjärnsläpp och andra tillfällen när det är mindre bra. 

Följande scen utspelas på San Franciscos flygplats igår morse: 
Två glada semesterfirande svenskar ankommer i god tid till flyget. Två veckor med tittande på hav, cyklande utmed kust, spanande på San Francisco, vandrande i nationalpark och vindrickande i Napa valley har gett de två svenskarna en lätt solbränna och gott humör. Ett fantastisk semester på alla sätt och vis. 

Humöret blir lite lägre när vi lämnar in hyrbilen och ser att vi får betala mer än tänkt. Långa funderingar innan vi ser att bilen är hyrd en dag för kort. Konstigt hinner vi tänka, vi hyrde ju för hela resan.....plockar fram biljetten....

Om det är någon som undrar hur panikslagen och framförallt DUM man känner sig när man inser att man är på flygplatsen en dag för sent, så kan ni fråga oss. Vi vet allt man hinner tänka på de 20 minuter det tar att ta sig till flygbolagets disk. När vi kom fram hade vi redan gått igenom chockstadiet, "hur mycket pengar har vi" -stadiet, samt gått över till det trötta stadiet när man mest tänker på hur dum man är.  

Då skedde det lilla miraklet. För ett par ynka tusenlappar bokar den vänliga själen vid disken om oss till dagens flight. Vi får ett par av de sista biljetterna och kommer hem som planerat. 
Lufthansa. Det finns inget bättre än Lufthansa. 

2 kommentarer:

Shadow sa...

Så mycket som jag flyger, men jag har aldrig gjort det misstaget någon gång. Grattis!

Miasworld sa...

Åh tack...nä, man gör nog bara det misstaget en gång. Hoppas jag.