lördag, augusti 28, 2010

Människor jag har svårt att förstå

Ni vet de där 30+grabbarna på Bodypumpen. Som inte har tränat på herrans massa år och har lite begynnande mage och nu är på sitt första pump-pass.

Första låten. Kollar in vad tjejen jämte har för vikt. Tar det dubbla. Orkar ungefär tre repetitioner innan det börjar stånkas. Efter 10 repetitioner måste han knyta skosnöret/dricka vatten/fixa utrustningen för att få pausa utan att det ser ut som paus.

Andra låten. Kollar in vad tjejen jämte har för vikt. Tar det dubbla. Orkar ungefär tre repetitioner innan det börjar stånkas...you know the drill.

Tredje låten. Man tänker att nu börjar han inse sina begränsningar. Men nä. Inte heller fjärde, femte eller NÅGON låt på hela träningstimmen inser han att han inte klarar av dubbelt så mycket vikt som tjejen jämte.

Jag är generellt obekväm med manligt-kvinnligt-tänket, men det här händer BARA med män. Otränade kvinnor på sitt första pass beter sig inte så här. Mannen hävdar att mest handlar om att män känner ett behov av att vara cool med stora vikter. Dessutom handlar det inte alls (som jag trodde) om att man måste ha tyngre vikter än en tjej, utan snarare om att man jämför sig med andra män som är där.

Oavsett. Lustiga är de att titta på ialla fall.

Inga kommentarer: